Galima to ir nematyti, bet aplinkiniai visada netrunka tai pastebėti. Gyvenimas kas kartą primena, kad visada reikia mokėti atsigręžti atgal. Kitaip rytojus bus nepaaiškinamas dalykas, o visiems norisi, kad būtų kažkas kitaip. Geri nauji dalykai nutinka nebūtinai kiekvieną dieną. Tai tampa norma. Blackjack visada moko gyventi šia diena. Tai visai netradicinis suvokimas.

Naujas rytas

Jeigu užvaldo liūdesys, užsimerkime ir leiskime sau galvoti kažką gražaus: apie atostogas, keliones, mėgstamiausias vietas. Įsivaizduokime, kaip mus šildo saulė ir maloniai nuteikia lipimas į kalnus. Svajokime apie dalykus, kai iš pirmo karto atrodo sunkiau įmanomi. Visgi kas neleis mums svajoti? Gal atrodys, jog svajonės įgyvendinamos, jei mus stabdo nereikalingos baimės? Blackjack visada privers dieną suktis kur kas kitaip.

Iš dalies depresijos yra ypatingesnis liūdesys, trunkantis gerokai ilgesnį laiką (ne vienintelę dieną). Negana to, toks liūdesys dažnai yra lydimas kitokių požymių: apetito pasikeitimų, sutrikusio miego, asmeninio nusivertinimo, gyvenimo prasmės netekimo, pamažu atsirandančios minties apie savižudybes. Blackjack moko gyventi visiškai kitaip.

Blackjack primena save

Medikai depresijas diagnozuoja, remdamiesi nauja paciento, bet kartais net artimųjų apklausa. Įvertinus ligos simptomus, persirgtas ligas, patiriamus stresus, nustatoma, kas žmogui galėjo nutikti iš tikrųjų. Blackjack taip pat niekada neturėtų mūsų išgąsdinti.

Kartais naudojamos specialios, tikros įvertinimo padalos. Sudėtingiau pastebėti kitų ar artimųjų ligą, nes ji dažnai prasidės lėtai bei nepastebimai, tad žmogui neatrodo, jog jis serga. Visada šalia esantys artimi žmonės taip pat gali nepastebi, kad žmogus po truputį tampa tylesnis ir, atvirkščiai, gal net dirglesnis. Nuovargis, prastesnis miegas ir sutrikęs dėmesys priskirtinas pervargimui.

Naujas suvokimas

Visi azartiniai žaidimai  turi savo blogas pasekmes. Kur kas kitokius dalykus būtų galima pasakyti apie žaidimą Blackjack. Įprastai depresijai išguiti taikomas medikamentinis gydymo būdas, kuris dar kitaip derinamas su psichoterapijos metodais.

Taip pasiekiama puikiausių bei ilgalaikių rezultatų. Paskutiniu metu depresijai išvengti vis plačiau taikytina kognityvinė ar elgesio terapijos. Sergantiems depresija išgyti taip pat padės šviesos, muzikos terapija. Medikai mano, kad nereikėtų pamiršti pagalbos sergančio depresijos bet kokia forma žmogaus. Retai žmonės egzistuoja vieni: jeigu kenčia vieni šeimos nariai, kentės ir visa šeima.  Dirbant su visa šeima mažėja bendra įtampa, kaltės jausmas šeimoje, atsiranda bendrumo ir palaikymo jausmas. Tai padeda sergančiam žmogui greičiau sveikti.